söndag 7 december 2008

Lakritstryffel med citron

Lakritstryffel med citron(ca 40 st)
1 dl vispgrädde
4 Käck, laktritsstänger
100 g mörk choklad (70%) hackad

GARNERING:
25 g vit choklad
rivet skal av 1 citron 1,5 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1 Koka upp grädden, tillsätt Käcken och låt sjuda tills den smält. Dra kastrullen åt sidan och rör ner chokladen. Häll upp smeten i en liten form, ca 15x18 cm. Ställ formen i kylen i 1 dygn.
2. Stansa ut små ovala tryfflar med ett litet mått. Av spillet som blir kvar kan du forma små ovala tryfflar med hjälp av 2 skedar.
3. Smält den vita chokladen i en plastpåse i mikron eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hörn i påsen och ringla choklad över tryfflarna. Strö tills sist citron och salt över tryfflarna och förvara dem svalt.

Inga kommentarer: